- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
Ściana płaczu 2
Rozpoczęty przez bsod, 11 gru 2009 04:59
257 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 czerwiec 2010 - 17:23
Czy można gdzieś usunąć wysyłanie maili o tym że "twój znajomy zmienił status" oraz o tym że "ktoś zacytował twojego posta ?"
Swoją droga domyślnie powinno to być wyłączone.
Swoją droga domyślnie powinno to być wyłączone.
Blog Sekcji Prawa Własności Intelektualnej TBSP UJ
Zapraszamy!
Lex w Extranecie dla Linux i Mac Os oraz prostszy sposób na Windowsa :)
Napisano 11 czerwiec 2010 - 12:41
ostrzezenia i oddzielenie tematow wroci jak znajde chwile czasu zeby do tego usiasc, powiadomienia naprawione, wylaczone dla cytowania i statusu, reszta w pelni konfigurowalna w profilu.
Napisano 12 czerwiec 2010 - 08:10
Ogłoszenie:
Półoficjalna, na tyle autentyczna na ile to możliwe (autorom regulaminu się takich rzeczy nie będzie chciało pisać
, ale powiedzmy, że piłem z nimi piwo), urzędowa, celowościowa wykładnia regulaminu:
§ 6 lit. f) regulaminu, a więc zakaz pisania postów jednego pod drugim nie ma na celu zakazywania odświeżenia tematu po długim czasie*.
Nie dotyczy on też zadania pytania po czasie od napisania poprzedniego posta w tym samym temacie, po którym to czasie można zakładać, że sama edycja nie zapewni, że ktoś w ogóle przeczyta nową treść.
Tak więc prosimy bardzo o nieraportowanie postów w oparciu o § 6 lit. f) w wyżej opisanych sytuacjach.
Dodatkowa prośba: nie jesteśmy sądem i nikt nam za zabawę w to co robimy nie płaci, więc prosimy o to by w raporcie pisać coś więcej niż "podstawę prawną" (ciężko mi przez klawiaturę przechodzi język prawniczy w kontekście forum...), bo naprawdę nie ma sensu, żebyśmy musieli sprawdzać w regulaminie o co to p.t. raportującemu chodziło, gdy to pisał.
Zresztą nawet w piśmie procesowym też wypada napisać po podaniu przepisu, jaka to instytucja prawna jest w nim opisana.
*"Długi czas" nie jest zdefiniowany i nie będzie. Prosimy naprawdę o myślenie.
Na pewno dłużej niż godzina, dłużej niż dzień, jeżeli w danym dziale tematy bardzo szybko nie idą w dół.
Ale jak ktoś zaraportuje post napisany po miesiącu, to jest już proszenie się o warna za zawracanie tyłka redakcji.
Nie, nie podam podstawy prawnej (rzyg...), ale jest to w regulaminie gdzieś.
Półoficjalna, na tyle autentyczna na ile to możliwe (autorom regulaminu się takich rzeczy nie będzie chciało pisać
§ 6 lit. f) regulaminu, a więc zakaz pisania postów jednego pod drugim nie ma na celu zakazywania odświeżenia tematu po długim czasie*.
Nie dotyczy on też zadania pytania po czasie od napisania poprzedniego posta w tym samym temacie, po którym to czasie można zakładać, że sama edycja nie zapewni, że ktoś w ogóle przeczyta nową treść.
Tak więc prosimy bardzo o nieraportowanie postów w oparciu o § 6 lit. f) w wyżej opisanych sytuacjach.
Dodatkowa prośba: nie jesteśmy sądem i nikt nam za zabawę w to co robimy nie płaci, więc prosimy o to by w raporcie pisać coś więcej niż "podstawę prawną" (ciężko mi przez klawiaturę przechodzi język prawniczy w kontekście forum...), bo naprawdę nie ma sensu, żebyśmy musieli sprawdzać w regulaminie o co to p.t. raportującemu chodziło, gdy to pisał.
Zresztą nawet w piśmie procesowym też wypada napisać po podaniu przepisu, jaka to instytucja prawna jest w nim opisana.
*"Długi czas" nie jest zdefiniowany i nie będzie. Prosimy naprawdę o myślenie.
Na pewno dłużej niż godzina, dłużej niż dzień, jeżeli w danym dziale tematy bardzo szybko nie idą w dół.
Ale jak ktoś zaraportuje post napisany po miesiącu, to jest już proszenie się o warna za zawracanie tyłka redakcji.
Nie, nie podam podstawy prawnej (rzyg...), ale jest to w regulaminie gdzieś.

Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje
Napisano 19 czerwiec 2010 - 14:10
HELP !
Dlaczego nie mogę zakładać tematów ? : (
w którym dziale?
Dlaczego nie mogę zakładać tematów ? : (
w którym dziale?
Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:20
Od kilku dni po wejściu na forum wyświetla mi się jedynie 5 ostatnio poruszanych wątków, a nie jak dotychczas 10. Czy można temu jakoś zaradzić?
Napisano 22 czerwiec 2010 - 13:30
To celowy zabieg, żeby odciążyć serwer.
Zawsze admini tak to ustawiają w sesji.
Zawsze admini tak to ustawiają w sesji.

Napisano 22 czerwiec 2010 - 13:43
A kiedy pojawią się stygmaty
? (warny)
Użytkownik Marten edytował ten post 22 czerwiec 2010 - 13:44
Napisano 24 czerwiec 2010 - 14:51
dobra, krótkie pytanie, czy tylko mnie się forum pierdzieli, czy wszystkim?
Sprzedam karabin francuski z II wojny światowej. Nieużywany, raz rzucony na ziemię.
Napisano 24 czerwiec 2010 - 16:00
Dlaczego w dziale "najnowsze posty" wyświetla się tylko jeden temat? o.O
Napisano 24 czerwiec 2010 - 16:29
Forum umiera /o\
Mogrim mi też wyświetla się tylko jeden ;p
Mogrim mi też wyświetla się tylko jeden ;p
Zapraszamy!
Napisano 24 czerwiec 2010 - 17:33
To chyba jakaś wakacyjna forma forum...
C'est la vie!
Napisano 27 czerwiec 2010 - 10:44
Cytat
Dlaczego w dziale "najnowsze posty" wyświetla się tylko jeden temat? o.O
Odpowiedź jest kawałek wyżej. Tam ktoś pytał, czemu jest tylko 5 tematów, ale generalnie problem jest ten sam.

Napisano 29 czerwiec 2010 - 14:08
Czy ktoś orientuje się jak wyłączyć POWIADOMIENIA o wiadomościach ? Po co mi takie coś, skoro wyświetla się obok tego ikonka nowej wiadomości ?
Dziękuję za nawigację
Dziękuję za nawigację
Użytkownik Marten edytował ten post 29 czerwiec 2010 - 14:13
Napisano 29 czerwiec 2010 - 14:10
w... ustawieniach \o/ - dział powiadomienia

Napisano 30 czerwiec 2010 - 15:12
Mam pytanie - nie da się wyraźniej oddzielic, tak jak to było wcześniej, w poszczególnych dzialach, tematów "ważnych" od tych które takimi nie są? Bo tak jak jest teraz, nie jest do konca czytelnie...
Sprzedam karabin francuski z II wojny światowej. Nieużywany, raz rzucony na ziemię.
Napisano 16 lipiec 2010 - 21:53
Coś się stało lexowi. Próbowałem zalogowanie na 2 komputerze i na obu, są pewne problemy z linkami świeżych tematów, a nad bannerem jest jakieś 2D. Ktoś wie co to za usterki ?
Do tego wątku musiałem dochodzić "na około".
Do tego wątku musiałem dochodzić "na około".
Użytkownik Marten edytował ten post 16 lipiec 2010 - 21:55
Napisano 20 lipiec 2010 - 18:35
Nie wiem czy tylko mi ale na niektórych tematach wyskakuje mi ostrzeżenie o Malwere na stronie pochodzących z "icons.iconator.com". Ktoś coś wie ?
Zapraszamy!
Napisano 22 lipiec 2010 - 20:09
na firefoxie coś dziwnego stało się z forum - na samej górze pojawiły się znaczniki nowego posta, a w poszczególnych wpisach połączyły się avatary. na IE wszystko jest w porządku.
Napisano 22 lipiec 2010 - 20:12
mnie bardziej nurtuje jak długo potrwa przerwa w działaniu materiałów - niektórzy z nas są tak zajebiści, że w wakacje mają zamiar zgłębiać notatki z cw. do kpc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty