Skocz do zawartości

Ściana płaczu 2

257 odpowiedzi w tym temacie

#21 Daniel M

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1758 postów
  • Rok:III
Napisano 12 grudzień 2009 - 17:15

Pytanie techniczne. Jakim cudem mam 1130 postów jak miałem 980? Prezent na gwiazdkę?

#22 tomasz

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1486 postów
  • Rok:V
Napisano 12 grudzień 2009 - 17:20

B. dobre zmiany moim zdaniem. Generalnie jak do tej pory zauważyłem brak 1 rzeczy, o której pisała chyba wyżej mańka, tzn przycisku top/do góry przy każdej wypowiedzi. Mam też gorącą prośbę o dodanie jakiejś b. ciemnej kolorystyki (czarna, ciemny granat itp.) do obecnego stylu. Sam styl b. mi się podoba, ale jest za jaskrawy dla osób z wrażliwymi oczami :)

Użytkownik tomasz edytował ten post 12 grudzień 2009 - 17:20

#23 Domiś

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • Rok:IV
Napisano 12 grudzień 2009 - 17:21

Dobrze byłoby poprawić nazwy miesięcy. Nie 10 grudzień, ale 10 grudnia

#24 prosik

• Salonowiec

• PipPipPipPipPipPip
  • 1098 postów
Napisano 12 grudzień 2009 - 17:50

Stary styl był 100x lepszy i jak dla mnie zniszczyliście klimat jaki miało to forum.
Wbiłemu tu po paru dniach nieobecności i taki zonk. Przez minute w ogóle nie wiedziałem co to za froum i adres sprawdzałem literka po literce;/

#25 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów
  • Rok:kandydat
  • Zajęcie:haft krzyżykowy, gobeliny, kinga., moda, fitness, kiedyś wizaż

Napisano 12 grudzień 2009 - 17:58

generalnie materialy juz dzialaja: http://old.forum.lex.edu.pl/index.php?automodule=downloads&cmd=viewcat&cat_id=2 . dzialaja jednak poki co tylko dla uzytkownikow zarejestrowanych na starym forum, poniewaz trzeba tam mozolnie zmienic uprawnienia dla kazdej kategorii zeby goscie takze mogli sciagac.

Cytat

Pytanie techniczne. Jakim cudem mam 1130 postów jak miałem 980? Prezent na gwiazdkę?

doliczylismy ci wszystkie wypociny z dzialow w ktorych bylo wylaczone naliczanie postow.

Cytat

Dobrze byłoby poprawić nazwy miesięcy. Nie 10 grudzień, ale 10 grudnia

slowne okreslenia miesiecy sa pobierane z zewnetrzego zrodla i niezalezne od tlumaczenia naszego skryptu, ale postaram sie w wolnym czasie rzucic na to okiem.

Cytat

B. dobre zmiany moim zdaniem. Generalnie jak do tej pory zauważyłem brak 1 rzeczy, o której pisała chyba wyżej mańka, tzn przycisku top/do góry przy każdej wypowiedzi. Mam też gorącą prośbę o dodanie jakiejś b. ciemnej kolorystyki (czarna, ciemny granat itp.) do obecnego stylu. Sam styl b. mi się podoba, ale jest za jaskrawy dla osób z wrażliwymi oczami :)

Jak mowie odcienie, przyciemnienie, butony sa do dogrania, bo jestem swiadom ze ja z moim zdechlym CRT jestem niereprezentatywny bo wszyscy tu siedza na laptopach z lcd jak zyleta.

#26 Tomrac

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4113 postów

Napisano 12 grudzień 2009 - 19:13

Nie wiem czy ktoś to raportował ale nie działa mi otwieranie do nowej karty (poprzez kliknięcie środkowym myszką)

#27 Barton

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 418 postów
  • Uczelnia:Uniwersytet Jagielloński
Napisano 12 grudzień 2009 - 19:23

Wina leży po Twojej stronie, u mnie działa ergo to nie jest coś związanego z forum.
Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.

#28 gagamel

• Salonowiec

• 1187 postów
  • Rok:absolwent
Napisano 12 grudzień 2009 - 19:35

U mnie także działa.
Dołączona grafika

#29 Tomrac

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4113 postów

Napisano 12 grudzień 2009 - 19:35

Ok u mnie coś było nie tak z FF teraz już chodzi normalnie.
Czy tła nie można zrobić w trochę innym kolorze ? Wg. mnie za bardzo się to wszystko zlewa :<

#30 gagamel

• Salonowiec

• 1187 postów
Napisano 12 grudzień 2009 - 19:57

mozna ciemniejsza skale szarosci wrzucic.
Dołączona grafika

#31 Tomrac

• Prezio

• PipPipPipPipPipPipPip
  • 4113 postów

Napisano 12 grudzień 2009 - 20:24

Przydałoby się :) jest możliwe zrobienie jakiś kanałów RSS czy nie bardzo ? do nowych postów/tematów np

#32 Obcy

• Wyga

• PipPipPipPip
  • 259 postów
Napisano 12 grudzień 2009 - 20:29

Wyświetl postUżytkownik gagamel dnia 12 grudzień 2009 - 19:57 napisał

mozna ciemniejsza skale szarosci wrzucic.

Przydałoby się, bo strasznie po oczach wali :)
Dołączona grafika

#33 brtk

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 365 postów
  • Rok:II

Napisano 12 grudzień 2009 - 20:30

najnowsze tematy powinny być widoczne tak jak wcześniej, teraz jest takie nie wiadomo co i za mało : /

#34 gagamel

• Salonowiec

• 1187 postów
Napisano 12 grudzień 2009 - 21:21

a nie mozna przeczytac wczesniejszej inforamcji ze zajezdzaja serwer i jak je wlaczymy to forum zniknie po 5 minutach?
Wiemy, ze powinny.
Dołączona grafika

#35 Macperson

• Wyga

• 255 postów
  • Rok:II

Napisano 12 grudzień 2009 - 21:38

Do dawnego forum wszyscy byli przyzwyczajeni, wystarczyło nic nie zmieniać i nie było by problemów, że "nie dogodzisz wszystkim". :]

A sformułowania "srać się" to pan bsod może używać wobec członków swojej rodziny, nie wobec użytkowników forum...

@gagamel:
Hmm, dziwne, jak edytuję to w nawiasach quote nie było tego fragmentu, a jak wysłałem to w poście było... musiałem usunąć cały cytat bo inaczej nie dało rady.

Użytkownik Macperson edytował ten post 12 grudzień 2009 - 22:53

#36 gagamel

• Salonowiec

• 1187 postów
Napisano 12 grudzień 2009 - 21:49

Chyba zle uzyles opcji 'cytuj'. Prosze nie przypisywac innym swoich slow.

Raz na kilka lat jednak wypada 'odswiezyc' design.
Dołączona grafika

#37 Jak0

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 345 postów
Napisano 12 grudzień 2009 - 23:19

1) PW możesz uratować konwertując zawartość tabel w bazie w pizdu tego będzie ale szkoda tego kasować userom zwłaszcza że z mojego doświadczenia wynika że ludzie zapisują sobie cenne dane (to głupota) ale sam rozumiesz ...
żeby nie męczyć serwa zapytaniami da radę to zrobić gżegżółka.

2) reCAPTCHA to dno, boty wchodzą jak przez masło, najlepszą są pytania logiczne i jakieś wiedzowe

3) Może wyłacz te wszystkie bajery na ajax-sie 80 procent ludzi tego nie zauważa i nie docenia a zżera procka

4) Lista użytkowników w przeglądania jest za długa niepotrzebne zapytania do bazy

5) Odmianę miesięcy najlepiej załatwić zmieniając na liczbowa prezentację miesięcy. Uroki języka polskiego

6) IPB ma subskrypcje tematów? tzn powiadamia na maila jak się coś pojawi w temacie ewentualnie co z RSS?

7) Zmien favicon.ico bo masz chyba domyślnego z silnika IPB

8) Testowaliście czat na IPB? pewnie zabiłby serwer, choć z drugiej strony wiem też ze jak się posiedzi nad ustawieniami zapytań to ładnie działa

9)gradacja szarych jest do zmiany- na CRT widzisz to wszystko zajebiście ale na LCD wszystko jest białe/prawie białe.

10) Jeśli mogę się zapytać ? w czym robicie Portal? na jakimś moście czy IPB ma własny moduł do portalu? ;)

11) w szybkiej odpowiedzi wyłacz te wszystkie opcje edycji niepotrzebne to to jest jak ktoś chce ładnie sobie wyedytowac niech sobie otworzy pełną edycję

12)ten problem z ostatnimi postami to bolączka wszystkich silników, jedyna rada to większy cache, ale wtedy to się mija z celem bo osttanie posty wcale nie są takie ostatnie.

13) jeszcze mi się przypomniało... forum jest mega długie co wy na to żeby zrobić zakładki poszczególnych kategorii forum. przykła takiego rozwiązania znalazłem tutaj: http://www.hackforums.net/

To tyle ;) traktuj rady jak od kolegi po fachu:)

pozdr z adm.info

ps na 10 nie musisz odpowiadać :D hehehe

Użytkownik Jak0 edytował ten post 12 grudzień 2009 - 23:36

#38 Barton

• Lobbysta

• PipPipPipPipPip
  • 418 postów
Napisano 13 grudzień 2009 - 01:45

Wyświetl postUżytkownik Jak0 dnia 12 grudzień 2009 - 23:19 napisał

13) jeszcze mi się przypomniało... forum jest mega długie co wy na to żeby zrobić zakładki poszczególnych kategorii forum. przykła takiego rozwiązania znalazłem tutaj: http://www.hackforums.net/

O właśnie, ten pomysł mi się podoba - faktycznie Forum jest za długie i jedyną teraz opcją jest zwijanie podfor przez co omija się pisane tam posty; takie zakładki znacznie ułatwiłyby przeglądanie Forum IMO.
Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.

#39 bsod

• czerwona świnia

• 1345 postów
  • Rok:kandydat
  • Zajęcie:haft krzyżykowy, gobeliny, kinga., moda, fitness, kiedyś wizaż

Napisano 13 grudzień 2009 - 01:52

Wyświetl postUżytkownik Jak0 dnia 12 grudzień 2009 - 23:19 napisał

1) PW możesz uratować konwertując zawartość tabel w bazie w pizdu tego będzie ale szkoda tego kasować userom zwłaszcza że z mojego doświadczenia wynika że ludzie zapisują sobie cenne dane (to głupota) ale sam rozumiesz ...
żeby nie męczyć serwa zapytaniami da radę to zrobić gżegżółka.

nikt nie planuje kasowac PMek. kodowanie siadlo wlasnie w czasie konwersji, prawodopodobnie problem byl skrypcie upradujacym zawartosc tabel. bedziemy jeszcze raz konwertowac te tabele zeby to poprawic. no i po prawdzie w pizdu to bylo przebudowywania postow, PMek jest 10 razy mniej.

Cytat

2) reCAPTCHA to dno, boty wchodzą jak przez masło, najlepszą są pytania logiczne i jakieś wiedzowe

reCAPTCHA jest domyslnie, nie ruszalem tego nawet, ale zdaje sie ze sa wbudowane pytania, mozliwe ze na nie przejdziemy.

Cytat

3) Może wyłacz te wszystkie bajery na ajax-sie 80 procent ludzi tego nie zauważa i nie docenia a zżera procka

ajax tutaj jest tylko do otwierania pop-ow i tabsow, nie ma zadnego aktywnego odswiezania, wiec tak naprawde jest to zaoszczedzenie na reloadach/zapytaniach calej strony.

Cytat

4) Lista użytkowników w przeglądania jest za długa niepotrzebne zapytania do bazy

ktora lista? aktywnych?

Cytat

5) Odmianę miesięcy najlepiej załatwić zmieniając na liczbowa prezentację miesięcy. Uroki języka polskiego

no to jest obejscie problemu a nie jego rozwiazanie. mozna spokojnie przerobic nazwy zapodawane przez strftime, mozolne moze byc ich pozniejsze zaaplikowanie w odpowiednich miejscach, dlatego ciezko mi obecnie powiedziec czy bedziemy sie z tym szarpac w ogole.

Cytat

6) IPB ma subskrypcje tematów? tzn powiadamia na maila jak się coś pojawi w temacie ewentualnie co z RSS?

ma i to calkiem na wypasie. zreszta, masz przycisk 'obserwuj'. kanaly rss z postami odpale dzisiaj albo jutro.

Cytat

7) Zmien favicon.ico bo masz chyba domyślnego z silnika IPB

u mnie sie wyswietla nasze logo, ale reki nie dam za to czy mi sie zwyczajnie nie odswiezylo.

Cytat

8) Testowaliście czat na IPB? pewnie zabiłby serwer, choć z drugiej strony wiem też ze jak się posiedzi nad ustawieniami zapytań to ładnie działa

nie testowalismy i nie bedziemy go raczej uruchamiac bo sie zwyczajnie nie sprawdzi. byl juz shoutbox i siedzialy na nim 3 osoby na krzyz. plus obciazenie o ktorym mowisz.

Cytat

10) Jeśli mogę się zapytać ? w czym robicie Portal? na jakimś moście czy IPB ma własny moduł do portalu? ;)

drupal. ipb ma wlasny portal, ale to raczej w ramach prostego frontpage'u a nie porzadnego cms'a.

Cytat

11) w szybkiej odpowiedzi wyłacz te wszystkie opcje edycji niepotrzebne to to jest jak ktoś chce ładnie sobie wyedytowac niech sobie otworzy pełną edycję

tak jak jest jest dobrze, mysle ze zdecydowana wiekszosc z tego korzysta.

Cytat

12)ten problem z ostatnimi postami to bolączka wszystkich silników, jedyna rada to większy cache, ale wtedy to się mija z celem bo osttanie posty wcale nie są takie ostatnie.

problemem sa tu raczej zle napisane mody pod katem wyciagania postow z bazy. taki pclab np. ma na glownej ostatnie posty i nie maja zadnych problemow.

Cytat

nie sadze zeby to sie sprawdzilo. jak sie nie korzysta z jakichs for to mozna sobie je zwinac na belce. klikanie w tabsy jest jak dla mnie mozolniejsze i mniej przyjazne niz jechanie w dol scrollbarem.

#40 Mina

• Prezio

• 10128 postów
Napisano 13 grudzień 2009 - 01:56

nie chcę być marudna, ale może by tak póki jest ruch w interesie wywalić zakładki 'kariera' albo 'stancja'?
żyć swoimi marzeniami to podobno istotne, ale bez jaj <_< regulamin gdzieś na widoku by się przydał :/
i ten, kiedy rekrutacja na nowych modów? ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych