- Strona główna
- Blogi
- Forum
- Materiały
- Galerie
- Kariera
- Stancja
- Kontakt
Ściana płaczu 2
Rozpoczęty przez bsod, 11 gru 2009 04:59
257 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 grudzień 2009 - 04:59
dzien dobry, w czym moge pomoc?
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:07
Fajna zmiana moim zdaniem, stara wersja była ok, nowa też tak wygląda, wystarczy się przyzwyczaić 
A co do pomocy:
a) brak dostępu do materiałów (witryna żąda podania hasła)
b) ładowanie stron obojętnie jakiego wątku zajmuje mojemu komputerowi ca 40s
gj
A co do pomocy:
a) brak dostępu do materiałów (witryna żąda podania hasła)
b) ładowanie stron obojętnie jakiego wątku zajmuje mojemu komputerowi ca 40s
gj
Użytkownik Jarema edytował ten post 12 grudzień 2009 - 14:08
So, even if we are born to die, I'm not afraid...
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:14
Dlaczego zmieniliście wygląd forum bez konsultacji ze społecznością forum? :'(
naprężenie chceń wzmożonych i nieumień poronionych, rozrywanie własnej jaźni realizmem wyobraźni.
/Z. Paszczyszyn
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:15
A ta fajna lista ostatniej aktywności na forum, co zawsze była na górze, to wróci jeszcze czy nie?
Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.
I know of no reason
Should ever be forgot.
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:16
a) materialy rusza za pare godzin. czekamy obecnie na modul zarzadzania downloadem dla nowego forum, poki co dzisiaj beda jeszcze wlaczone na starym.
b) juz zlokalizowalismy rzecz zajezdzajaca serwer, pracujemy nad tym.
c) jako ze rzecza zajezdzajaca obecnie forum jest ww. funkcja 'ostatnie posty' musimy najpierw to ogarnac. ale wroci.
d) wyglad forum co do ogolnego ksztaltu nie podlega jakimkolwiek negocjacjom. mozecie sie srac ewentualnie o odcienie jesli jest za jasne, co do reszty zastosowanie ma pierwsze prawo dejwa.
b) juz zlokalizowalismy rzecz zajezdzajaca serwer, pracujemy nad tym.
c) jako ze rzecza zajezdzajaca obecnie forum jest ww. funkcja 'ostatnie posty' musimy najpierw to ogarnac. ale wroci.
d) wyglad forum co do ogolnego ksztaltu nie podlega jakimkolwiek negocjacjom. mozecie sie srac ewentualnie o odcienie jesli jest za jasne, co do reszty zastosowanie ma pierwsze prawo dejwa.
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:19
To i jeszcze jedno - będą dodane alternatywne skórki do wyboru, czy 'lexowa' jest narzucona po wsze czasy? Przyznam się, że wolałem dużo bardziej niebieską stylistykę, niż tą obecną, stąd pytanie.
I know of no reason
Should ever be forgot.
I know of no reason
Should ever be forgot.
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:23
nie bedzie. jw.
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:31
@bsod: Dzięki za wyjaśnienia. Przy okazji jak już zajmujecie się forum, to można by już stworzyć osobne podfora w Terminach dla sesji zimowej i letniej 09/10, IMO
I know of no reason
Should ever be forgot.
I know of no reason
Should ever be forgot.
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:52
1. Schrzaniliście forum - moim zdaniem przynajmniej - stare forum było dużo lepsze, miało swój styl, a nawet było wręcz kozackie
2. Cenzura już działa wiedzę - w ogóle cała ta wasza cenzura w takim wydaniu jest jakąś porażką - jak już cenzorujecie, co jednak często jest słuszne, to nie wypowiedzi w stosunku do was krytyczne, nie muszę mówić z czym to się wiąże.
3. Co do tego, że ogólny wyrok nie podlega negocjacją, a my się możemy tylko o coś tam "srać" - pamiętajcie, że jeśli to forum jest do kogoś skierowane, ma jakiś target, to właśnie do nas, studentów prawa - więc jeśli uważacie, że w imię "monopolu" możecie sobie z nas kpiny urządzać to jesteście w błędzie! Nie chodzi mi tu o sam fakt nie podlegania negocjacją wyglądu - bo rozumiem, że na dzień dzisiejszy, bez uprzedniego przedstawienia planowanego wyglądu - jest to już nie możliwe, ale o sposób w jaki się nas o tym informuje! "srać" to wy się zaczniecie, jak wam zacznie ostro spadać liczba odwiedzających to forum.
Pozdrawiam
2. Cenzura już działa wiedzę - w ogóle cała ta wasza cenzura w takim wydaniu jest jakąś porażką - jak już cenzorujecie, co jednak często jest słuszne, to nie wypowiedzi w stosunku do was krytyczne, nie muszę mówić z czym to się wiąże.
3. Co do tego, że ogólny wyrok nie podlega negocjacją, a my się możemy tylko o coś tam "srać" - pamiętajcie, że jeśli to forum jest do kogoś skierowane, ma jakiś target, to właśnie do nas, studentów prawa - więc jeśli uważacie, że w imię "monopolu" możecie sobie z nas kpiny urządzać to jesteście w błędzie! Nie chodzi mi tu o sam fakt nie podlegania negocjacją wyglądu - bo rozumiem, że na dzień dzisiejszy, bez uprzedniego przedstawienia planowanego wyglądu - jest to już nie możliwe, ale o sposób w jaki się nas o tym informuje! "srać" to wy się zaczniecie, jak wam zacznie ostro spadać liczba odwiedzających to forum.
Pozdrawiam
Napisano 12 grudzień 2009 - 14:52
Obecny wyglad forum pozostanie, gdyz nie sposob trafic w gusta wszystkich uzytkownikow.
Jak 2 lata temu zmienilismy na ten zielono-niebieski czesc osob zadala zwrotu poprzedniego.
Wniosek taki, ze z czasem sie kazdy przyzwyczaja i jedyne co mozemy zrobic to niejako narzucic Wam jakis ksztalt.
A wypowiedz "odwaznego" uzytkownika ledwo co zarejestrowanego w stosunku do bsod'a usunalem ja, gdyz nic, oprocz wulgaryzmow, do dyskusji nie wnosila.
Jak 2 lata temu zmienilismy na ten zielono-niebieski czesc osob zadala zwrotu poprzedniego.
Wniosek taki, ze z czasem sie kazdy przyzwyczaja i jedyne co mozemy zrobic to niejako narzucic Wam jakis ksztalt.
A wypowiedz "odwaznego" uzytkownika ledwo co zarejestrowanego w stosunku do bsod'a usunalem ja, gdyz nic, oprocz wulgaryzmow, do dyskusji nie wnosila.
Napisano 12 grudzień 2009 - 15:17
kwestia techniczna: w czasie konwersji siadly polskie znaki w prywatnych wiadomosciach. bedziemy to poprawiac wieczorem, ale najpewniej bedzie sie to wiazalo z utrata wszystkich wiadomosci napisach od startu nowego forum, wiec wazne rzeczy zaleca sie zachowac takze gdzies indziej.
kwestia organizacyjna: liczniki postow zostaly przeliczone do rzeczywistej liczby a naliczanie postow w 'na kazdy temat' zostalo ponownie wlaczone.
kwestia organizacyjna 2: posty z dzialu 'zycie studenckie' polecialy do 'na kazdy temat'.
kwestia organizacyjna: liczniki postow zostaly przeliczone do rzeczywistej liczby a naliczanie postow w 'na kazdy temat' zostalo ponownie wlaczone.
kwestia organizacyjna 2: posty z dzialu 'zycie studenckie' polecialy do 'na kazdy temat'.
Napisano 12 grudzień 2009 - 15:25
A aktualizacja subforów poszczególnych katedr?
- katedra PPM z katedr międzynarodowych do cywilistycznych
- katedra doktryn z historycznych do innych
- utworzenie subforum Instytutu Prawa Własności Intelektualnej i Collegium Medicum
- zmiana nazwy katedr na zakłady: rzymu, pmp, prawa i polityki penitencjarnej
- zmiana nazwy zakładu prawa samorządu na katedrę prawa samorządu
- rozdzielenie katedry filozofii prawa od katedry teorii prawa
- katedra PPM z katedr międzynarodowych do cywilistycznych
- katedra doktryn z historycznych do innych
- utworzenie subforum Instytutu Prawa Własności Intelektualnej i Collegium Medicum
- zmiana nazwy katedr na zakłady: rzymu, pmp, prawa i polityki penitencjarnej
- zmiana nazwy zakładu prawa samorządu na katedrę prawa samorządu
- rozdzielenie katedry filozofii prawa od katedry teorii prawa
Napisano 12 grudzień 2009 - 15:37
nazwy zmienione, nie wiem czy jest sens przenosic katedre doktryn. Do IPWI, CM i teorii potrzebuje ochotnika ktory poprzenosi posty. dam uprawnienia.
Napisano 12 grudzień 2009 - 15:41
spoko \o/ mam pytanie: czy można rozszerzyć listę ostatnich postów? W tym co się wyświetla na górze forum po prawej
Napisano 12 grudzień 2009 - 15:43
no wlasnie poki co dluzsza lista zajezdza nam serwer, jak to naprawimy to wroci 10 ostatnich postow.
Napisano 12 grudzień 2009 - 16:01
Przy każdej zmianie wygladu forum ktoś pisał, że poprzednie forum było dużo lepsze i miało swój klimat, a nowe jest do dupy.

Szukając uczuć w jego twarzy/ Zamiast go zabić z zimną krwią.
Zamiast zacisnąć drut na szyi (...)/ Chcę słyszeć, jak przed śmiercią wyje
Napisano 12 grudzień 2009 - 16:20
Przyzwyczaiłam się do opcji 'Powrót do góry strony'. Wróci?
Napisano 12 grudzień 2009 - 16:34
Użytkownik mańka dnia 12 grudzień 2009 - 16:20 napisał
Przyzwyczaiłam się do opcji 'Powrót do góry strony'. Wróci?
Jest, na samym dole: "Początek strony"
I know of no reason
Should ever be forgot.
I know of no reason
Should ever be forgot.
Napisano 12 grudzień 2009 - 16:54
o, to nieźle ukryta.
Napisano 12 grudzień 2009 - 17:12
Stare forum było ok. To nowe dziwne trochę jest. Ale się pewnie wszyscy przyzwyczają z czasem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty